MÓZG :: Nie wracaj do mnie w snach

A może by tak zacząć piątkowy wieczór od wspólnego oglądania? Zapraszam Was na wyjątkowy seans…

Rafał Reyman Głombiowski jest reżyserem o intrygującej wyobraźni, natomiast Nie wracaj do mnie w snach to film psychologiczny, zdecydowanie eksperymentalny; do którego z kolei zainspirowało go dosyć nieznane opowiadanie Josepha Conrada pt. “Powrót”.

NIE WRACAJ DO MNIE W SNACH
Schyłek XIX wieku, Rzeczpospolita pod carskim zaborem. Geodeta Alvan i jego żona Emma spędzają czas w głuszy, wśród dzikiej natury. Pewnej nocy kobieta znika. Kiedy powróci, oboje nigdy już nie spojrzą na siebie tak jak dawniej. Tłem nasączonych emocjami zmagań kobiety i mężczyzny jest groźna i obojętna na ludzkie losy natura.

TRAILER: https://www.facebook.com/niewracajdomniewsnach/videos/2040401809562782/

RAFAŁ REYMAN GŁOMBIOWSKI
ur. 1974, reżyser, scenarzysta, producent. Autor filmów dokumentalnych i krótkometrażowych filmów fabularnych. Realizował teledyski i reklamy społeczne. Na co dzień pracuje jako reżyser serialu telewizyjnego.

Filmografia reżysera:
2010 – Wypracowanie (20 min.) – film dokumentalny
2011 – Bez widza (6 min.) – film dokumentalny
2013 – Strange Sounds (51 min.) – film fabularny
2015 – The Mad-Tea Party (3 min.) – eksperymentalny film fabularny
2017 – Nie wracaj do mnie w snach (88 min.) – film fabularny
2019 – Powitanie jesieni (7 min.) – film fabularny krótkometrażowy

8/02/2019, g. 20.00

Wstęp: 10 zł

MÓZG
ul. Parkowa 2
85-006 Bydgoszcz

Komentarz