Szulerzy

Koncerty Nieoczywiste | Szulerzy

22 sierpnia w Parku im. Jana Kochanowskiego w ramach cyklu Koncerty Nieoczywiste wystąpi inowrocławski zespół Szulerzy.

Zespół założony w 2001 roku w Inowrocławiu przez znanych i doświadczonych muzyków, którzy z biegiem czasu odkryli właściwe proporcje receptury zawierającej wszystko to, co kręci najbardziej: energetyczny i taneczny miks rhythm and bluesa i rock and rolla, doprawiony szczyptą gatunków swing oraz soul.

Ten koktajl muzyczny nazwali “blues’n’roll” i wykonują go jako jedyni w Polsce. To muzyka pełna pozytywnych wibracji, które nie pozwalają spokojnie usiedzieć w miejscu. Jej uzupełnieniem są polskie teksty śpiewane przez urokliwą wokalistkę oraz oryginalny wizerunek sceniczny.
dyskografia:
* Bez Ciebie [2003]
* Gra w piki daje wyniki (Jaromi & Szulerzy) [2004, wzn. 2009]
* Pilnuj się! [2005, wzn. 2015]
* Koniec tygodnia [2008]
* Blues’n’roll [2012]
* Życie zaczyna się w piątek [2014]

Nagrania grupy ukazały się również na wielu składankach i antologiach.
skład zespołu:
Emilia Wikarska-Karbowiak – śpiew
Marcin Szulkowski – gitara
Marek Wikarski – gitara basowa, kontrabas
Miłosz Szulkowski – perkusja

22|08|2019, G. 18.00

WSTĘp WOLNY

Park Im.jana Kochanowskiego
Bydgoszcz