Kobiektyw: Slow Food, spotkanie z tradycjami kulinarnymi w nowej odsłonie.

 

Prezentacja kulinarna z degustacją, gotujący mężczyzna, spotkanie z autorką książki….tak wygląda plan na niedzielne popołudnie 19 lutego w Kobiektywie.

Spotkanie, podczas którego porozmawiamy o naszych tradycjach kulinarnych, o tym czym była i jest kuchnia staropolska. Tomasz Welter w mistrzowskim stylu, zaprezentuje i nauczy nas, w jaki sposób przygotować tradycyjne danie w nowoczesny sposób. Dowiemy się z czym się je wężymord, szalej ziele oraz czy można pokochać buraka.
Do porcji degustacyjnych przygotowanych podczas spotkania przez Tomasza Weltera, przygotujemy specjalnie dobraną lampkę wina.
Menu niespodzianka, pozwól się zaskoczyć.

Prowadzenie:
Tomasz Welter szef kuchni, kuchmistrz Slow Food Kujawsko-Pomorskie, Współzałożyciel Akademii Qulinario, wiceprezes Stowarzyszenia Kucharzy Kujaw i Pomorza

Aleksandra Kleśta-Nawrocka, historyczka, etnolożka, działaczka, założycielka i liderka Slow Food Kujawsko-Pomorskie, specjalizuje się w historii i antropologii kuchni polskiej, autorka bloga prowincjaodkuchni.pl

zapisy: kontakt@kobiektyw.pl lub fb

Dla zainteresowanych możliwość zaopatrzenia się w książkę “Kucharz doskonały. Historyczno-kulturowy fenomen kuchni staropolskiej” Aleksandry Kleśta-Nawrockiej – z autografem autorki.

19/02/2017, g. 17.00

WSTĘP: 100 zł

Kobiektyw
ul. Gdańska 22, ul. Gdańska 22/17
(kamienica w podwórku, drugie piętro, nr domofonu 17);