Bierhalle Restauracja

Bierhalle Restauracja

Bierhalle to oryginalny koncept łączący w sobie niepowtarzalny smak piwa przygotowywanego w restauracji z wyśmienitą kuchnią oraz wspaniałą obsługą.

Pomysł, aby prowadzić restaurację warzącą własne piwa podpatrzyli w Niemczech. Stamtąd pochodzą także sprzęt do warzenia piwa oraz receptury, z których korzystają. Bierhalle rozwijało się tak szybko, że zrezygnowali z Luizjany i skupili się na otwieraniu kolejnych restauracji piwnych. Wkrótce ruszyły trzy kolejne lokale, a do Becza i Gościka dołączył inwestor finansowy, Peter Unger – niemiecki przedsiębiorca branży motoryzacyjnej.

W ramach sieci Bierhalle działa w Polsce 7 browarów restauracyjnych, które zaopatrują także dodatkowe firmowe restauracje w niepasteryzowane i niefiltrowane piwo. Browary Bierhalle cechują się unikatowymi warzelniami. Kotły warzelne i kadzie filtracyjne wykonane są ze szkła borokrzemowego. Dzięki zastosowaniu tej techniki możliwe jest obserwowanie z zewnątrz całego procesu warzenia piwa.

Piwo w Bierhalle produkowane jest zgodnie z edyktem Reinheitsgebot z 1516r., według którego do produkcji piwa używamy wyłącznie czterech surowców: wody, słodu, chmielu i drożdży.

Świadczymy usługi na imprezach i eventach zarówno dużych firm i korporacji jak i organizując imprezy dla osób prywatnych. Obsłużymy również przyjęcie wyjazdowe.

ul. Jagiellońska 41
85-097 Bydgoszcz
tel. 52 554 35 55
https://www.facebook.com/BierhalleRestauracje/